• Basismateriaal van kokosnootbasten
  • Bevat zeer weinig ijzer-en mangaan
  • Niet te evenaren interne oppervlakte door de typische microporeuze structuur.
  • typische halfwaarderingslengte van ca. 2-3 cm.


Een voor zwemwaterbehandeling geschikte actieve kool moet over een aantal eigenschappen beschikken om effectief en duurzaam het water te kunnen behandelen.

Zo moet de halfwaardelengte voor chloor minimaal zijn. SILCARBON heeft een typische halfwaardelengte van maar ca 2-3 cm !. Zo word bereikt dat zoveel mogelijk kool wordt gebruikt voor het uiteindelijke doel: het gebruik als biologisch filter.

Daarnaast moet het ijzer-en mangaangehalte van de actieve kool zo gering mogelijk zijn, zodat geen onaangename verkleuringen en neerslagen kunnen ontstaan.

De typische microporeuze structuur van dit soort actieve kool zorg ervoor, dat de bereikte interne oppervlakte niet of nauwelijks te evenaren valt. Het grote oppervlak zorgt voor een snelle en effectieve ontchloring en afbraak van ureum

SILCARBON K814/K835

SILCARBON is een actieve kool en dankt zijn unieke eigenschappen aan het basismateriaal van de kool, nl. kokosnootbasten (harde gedeelte kokosnoot).

Hierdoor wordt de excellente hardheid en de nodige slijtvastheid van de actieve kool bepaald. Hierdoor kan gegarandeerd worden dat deze kool zeer gering ijzer en/of mangaan in het water oplost.
bevat dat in water oplost.

GEBRUIK

SILCARBON

Gebruik als toplaag, meerlaagsfilter of bypass filter (ureumreductor).

Belangrijk is dat de buffercapaciteit minimaal 1 ml mol HCO3 bevat.

uw zwemwaterspecialist
In de praktijk
2010 Hydrotec | Alle rechten voorbehouden

Korrelgrootte
K835
0.5 - 2.5 mm

K814
1.4 - 2.5 mm